English

 


ȣ Ȍ
2008.


Pozarevacki SK pobednik

U Nisu, u Domu planinara, je zavrsena I Liga CS za sahistkinje, za 2008.g. pobedom sahistkinja Pozarevackog SK, cime su stekle pravo nastupa u I Ligi Srbije za zene za 2009.g. U mecu III kola Pozarevacki SK je pobedio maksimalnim rezultatom 4 prema 0, mladu i neiskusnu ekipu Ekonomista iz Nisa. Rezultati po tablama:

 1. Biljana Petrovic - Mirjana Staenkovic 0:1
 2. Dragana Milosevic - Marija Petrovic 0:1
 3. Marija Stojiljkovic - Mila Nikolic 0:1
 4. Aleksandra Cvetkovic - Ana Kovacevic 0:1

Kapiten pobednicke ekipe, IA i mk Branislav Suhartovic, je dobio pobednicki pehar, a sahistkinje zlatne medalje, srebrne medalje su pripale drugoplasiranoj ekipi Celinog kamena, a bronzane treceplasiranom Ekonomistu.

Turnir je odigran u prelepom ambijentu drevne niske tvrdave, u Domu planinara, u fer i izuzetno korektnoj atmosferi. Domacin turnira i tehnicki oganizator je bio SK Celin kamen, sudila je Dragana Dimitrijevic-Blagjevic, a direktor turnira je bio Dragan Zivic.

 

   
- .
 

   
-
 
,
   
 
   
...
 
-
, ,
   
, , ,
 

 

SVE PARTIJE SA PRVE LIGE CENTRALNE SRBIJE ZA ZENE

II kolo

U derbi mecu II kola je ekipa Pozarevackog SK pobedila ekipu Celinog kamena iz Donje Studene, kod Nisa, sa 2,5 prema 1,5. Rezultati po tablama:

 1. Mirjana Stamenkovic - Sandra Dukic 0-1
 2. Marija Petrovic - Milena Stefanova remi
 3. Mila Nikolic - Jovana Vuckovic 1-0
 4. Ana Kovacevic - Jovana Stankovic 1-0

 

U veoma dramaticnom mecu Pozarevacki SK je minimalnom pobedom na korak od prvog mesta i plasmana u I Ligu Srbije za 2009.godinu. Najpre je Bugarka, Milena Stefanova izabraka sumnjiv takticki rasplet u otvaranju, i vec u ranoj fazi igre, pa do kraja partije trpela je pritisak dve lake figure protivu topa i pesaka. Tek je upornom borbom, pri kraju cetvrtog sata igre uplovila u mirnu luku remija. Na prvoj tabli je Sandra Dukic jos u otvaranju stekla inicijativu, koju je prezvorila u celi poen u dalekoj topovskoj zavrsnici, filigrantski preciznom igrom. Na cetvrtoj tabli je Jovana Stankovic vec u ranoj fazi igre stekla inicijativu, koju je veoma rano ispustila, da bi u cajtnotu previdela takticki udar, a na kraju je pad zastavice skratio daljih muka, u poziciji sa kvalitetom manje. Na treceoj tabli je Jovana Vuckovic, propustila da u sredipnjici udarom pesaka na polje e5, stvori pred protivnicom mnogo problema koje treba resavati u ogranicenom vremenu. Nakon toga je Mila Nikolic, zrtvom topa isterala crnog monarha u centar, gde je usledio jako lep matni udar. Zasluzena pobeda Pozarevackog SK, naravno uz blagu pomoc Caisse i samo cudo ih moze onemoguciti da ne zauzmu prvo mesto na tabeli.
Poslednje kolo kvalifikacija je u nedelju 02.11.2008. od 10h a sastaju se Ekonomist-Pozarevacki SK.

I kolo

U Nisu, u Domu planinara, je pocela I Liga CS za sahistkinje, za 2008.g. sa koje pobednicka ekipa stice pravo nastupa u I Ligi Srbije za zene za 2009.g. Ucestvuju 3 ekipe, a u I kolu je ekipa domacina, Celinog kamena iz Donje Studene, kod Nisa, pobedila sa 3,5 prema 0,5 lokalnog rivala, ekipu Ekonomista iz Nisa. Rezultati po tablama:

 1. Sandra Dukic - Milica Stojanovic 1:0
 2. Milena Stefanova - Biljana Petrovic 1:0
 3. Jovana Vuckovic - Dragana Milosevic remi
 4. Jovana Stankovic - Marija Stojiljkovic 1:0

U II kolu, subota 01.11.08. od 16h, se igra derbi mec: Pozarevacki SK-Celin kamen, a u nedelju 02.11.2008. od 10h se igra poslednji mec lige, Ekonomist-Pozarevacki SK.

Igra se u predivnom ambijentu drevne niske tvrdave, u Domu planinara, koji je inace baza SK Celin kamen. U samom centru grada, na 300 metara od Mekdonaldsa i hotela Ambasador, Nislije i ostali namernici, ljubitelji netaknute prirode, imaju zadovoljstvo da uzivaju u carima prirode, a da ne moraju da putuju po 20 km od grada i da nose opremu za kampovanje ili planinarenje.

Iteresovanje publike i ljubitelja saha je bilo veliko, pa smo u sali komentarisali da je bilo vise publike nego na utakmicama Fk Radnickog. Neko je sa strane dodao da na obe lige u Golupcu nije bilo toliko gledalaca, a bilo je i komentara da to i nije cudno s obzirom koliko se lepote i mladosti okupilo na jednom mestu.

Organizator lige je SS Centralne Srbije a tehnicki organizator SK Celin kamen. Sudija turnira je Dragana Dimitrijevic-Blagojevic, republicki sudija iz Nisa, a direktor turnira Dragan Zivic, FM i IA iz Nisa.

Dragan Zivic, FM i IA

 

11000 , . 25/II, : +381 11 3222 447, /: +381 11 3222 448, e-mail: cs_sah@verat.net
Copyright © 20
06