English Српски
ПОЧЕТНА


СИМУЛТАНКА НА 1.143 ТАБЛИ

Врњачка Бања, 4. јун 2011. године

На Променади и у централном парку у Врњачкој Бањи одиграна је спектакуларна симултанка на 1.143 табле.

Против шахиста који су дошли из 24 града из Србије, већином младих, играли су велемајстори, интермајстори и мајстори Фиде предвођени легендом светског шаха Светозаром Глигорићем, најбољом српском шахисткињом Алисом Марић и прваком Србије Иваном Иванишевићем.

Играло је 14 велемајстора: Алиса Марић, Иван Иванишевић, Игор Миладиновић, Горан Чабрило, Данило Милановић, Мирослав Тошић, Ненад Ристић, Борко Лајтхајм, Слободан Мартиновић, Владимир Костић, Ирина Чолушкина. Сузана Максимовић и Алија Муратовић, седам интермајстора, осам мајстора Фиде, три шаховске наде Александар Инђић, Марко Ненезић и Милан Зајић, као и гост из Македоније Владимир Владимиров.

Осим града домаћина, играли су шахисти из: Београда, Ниша, Александровца, Аранђеловца, Параћина, Нове Вароши, Лесковца, Ваљева, Лебана, Медвеђе, Зајечара, Панчева, Смедерева, Пожаревца, Јагодине, Крушевца, Бајине Баште, Трстеника, Свилајнца, Краљева, Чачка, Смедеревске Паланке, Панчева и Ужица. Организатори су били Општина Врњачка Бања, Шаховски савез централне Србије, ШК Гоч и Туристичка и спортска организација Врњачке Бање.

Председник општине Зоран Сеизовић је на отварању подсетио да су некада у Врњачкој Бањи одржавани велики шаховски догађаји и да су овде боравила три првака света и председник Фиде.
– У жељи да се шах врати на велика врата, организована је симултанка на симболичне 1.143 табле у години у којој Врњачка Бања обележава 143 године организованог бављења туризмомрекао је Сеизовић.
После симултанке одржан је концерт велемајстора Светозара Глигорића.
Наш великан је свечано отворио симултанку повлачењем првог потеза на столу на којем је играо градоначелник Сеизовић.


  FOTO
   

 
 

11000 БЕОГРАД, ул. Нушићева 25/II, Тел: +381 11 3222 447, Тел/Факс: +381 11 3222 448, e-mail: cs_sah@verat.net
Copyright © 20
06 Шаховски савез Централне Србије