English Српски
ПОЧЕТНА

АМАТЕРСКО ПРВЕНСТВО ЈАГОДИНЕ ЗА 2014

Јагодина, 01.06.2014. године

ШАХОВСКИ САВЕЗ ГРАДА ЈАГОДИНА

ЗАВРШЕНО ПРВЕНСТВО ЈАГОДИНЕ У ШАХУ ЗА 2014. ГОДИНУ

У недељу 01.06.2014. године одржано је појединачно аматерско првенство града Јагодине у шаху за 2014. годину које је организовао Шаховски Савез у сарадњи са шаховским клубом “МЗ Глоговац” , где је такмичење и одржано.

Број учесника у такмичењу је био на веома задовољавајућем нивоу. Учествовало је 40 шахиста из десет шаховских клубова са подручја Јагодине: 8 мајсторских кандидата, 7 првокатегорника и остали са нижим категоријама.

Прво место са 6 бодова, без изгубљене партије (уз 2 ремија) освојио је мајсторски кандидат Владимир Стефановић члан Шах. клуба “Каблови” коме је припала новчана награда и пехар у трајно власништво.

Друго место, такође са шест бодова и без изгубљене партије уз (2 ремија) освојио је мајсторски кандидат Матија Ивић члан шах. клуба “Каблови” освојивши новчану награду.

Треће место са 5? бодова освојио је мајсторски кандидат Драган Драгојевић члан шах. клуба “Милошевац ” коме је припала новчана награда.

Четврто место и новчану награду са 5 бодова освојио је мајсторски кандидат Милан Лазић члан шах. клуба „Милошевац".

Пето место и новчану награду такође са 5 бодова освојио је првокатегорник Зоран Вељковић члан шах. клуба „МЗ Центар“.

Специјалну награду за најуспешнијег такмичара који нема титулу МК са 4? бода освојио је другокатегорник Радослав Магделинић члан Шах. клуба „Црни врх“ МЗ Деоница.

Награду за најуспешнијег ветерана такође са 4? бода али слабијим Бухолцом освојио је првокатегорник Селимир Симић члан Шах. клуба „Главинци“.

Специјалну награду за најуспешнијег домаћег такмичара са 4 бода освојио је другокатегорник Јовица Милутиновић члан Шах. клуба „МЗ Глоговац“.

На истом такмичењу учествовало је и осморо деце из основних школа са територије града Јагодине.

Прво место са 4 бода освојио је другокатегорник Далибор Радисављевић члан Ш.К. “Каблови” а ученик основне школе 17. октобар коме је припала новчана награда, златна медаља и пехар у трајно власништво.

Друго место са 3 бода освојио је трећекатегорник Филип Драмићанин члан Ш.К. “МЗ Центар” а ученик основне школе “Бошко Ђуричић” коме је припала сребрна медаља.

Треће место са такође 3 бода али слабијим Бухолцем освојио је трећекатегорник Никола Дајић члан Ш.К. “МЗ Центар” а ученик основне школе “Горан Остојић” коме је припала бронзана медаља.

Паровање на компјутеру радио је Душан Миловановић.

Судија турнира био је фиде мајстор Ђорђе Поповић.

Спонзор турнира, који је финансирао новчане награде, медаље и пехаре, је Ауто кућа Тасић из Јагодине.

Такмичење је протекло у пријатној такмичарској атмосфери, без инцидената, а домаћин Ш.К. “МЗ Глоговац” је за ручак обезбедио пасуљ са кобасицом.

У ЈАГОДИНИ, 03.06.2014.

ШАХОВСКИ САВЕЗ
ТОМИСЛАВ ГЛИШИЋ

 

 

 

11000 БЕОГРАД, ул. Нушићева 25/II, Тел: +381 11 3222 447, Тел/Факс: +381 11 3222 448, e-mail: cs_sah@verat.net
Copyright © 20
06 Шаховски савез Централне Србије