English Српски
ПОЧЕТНА

 

ЕКИПНИ ТУРНИР КЛУБОВА ИЗ ПОМОРАВСКОГ ОКРУГА

23. фебруар 2014. године

ОШК "Параћин" убедљиво први

Шаховски клуб "Младост" из Кончарева организовао је у недељу 23. фебруара Екипни турнир по убрзаном темпу игре.

Право учешћа имали су сви регистровани клубови са територије Поморавског округа а један клуб могао је да наступи и са више такмичарских екипа. Учествовало је укупно 16 екипа са по 4 играча и одиграно је 7 кола са темпом игре од по 20 минута по играчу за целу партију.

Прво место убедљиво је освојила прва екипа ОШК "Параћин" са свих 7 победа и 21-им меч бодом. Занимљиво је да су наши шахисти од могућих 28 поена освојили чак 25. Друго место освојио је ШК "Каблови" из Јагодине, док је треће место припало шахистима ШК "Параћин". За победничку екипу наступили су ФМ Милан Дезелин, ФМ Дејан Бранковић, МК Урош Цветановић и ФМ Саша Јевтић.

Поред три првопласиране екипе награђене су и три најбоље екипе од екипа које су се такмичиле 2013. године у оквиру Поморавске лиге (ШК "Младост" Кончарево, НШК Јагодина и ШК "Главинци") као и најбоље пласирани играчи по таблама. Организатори из Кончарева потрудили су се да се шахисти пријатно осећају у овом месту и након завршеног турнира приредили су пријатно дружење уз храну и пиће.

Главни судија турнира био је Бобан Милојевић, међународни судија из Јагодине, а његов помоћник био је Ђорђе Поповић, републички судија из Ћуприје.

Комплетна статистика:
http://www.chess-results.com/tnr123389.aspx?lan=1

мр Саша Јевтић, председник ОШК "Параћин"


11000 БЕОГРАД, ул. Нушићева 25/II, Тел: +381 11 3222 447, Тел/Факс: +381 11 3222 448, e-mail: cs_sah@verat.net
Copyright © 20
06 Шаховски савез Централне Србије