English Српски
ПОЧЕТНА

 

ин мемориам

МР СЕЛИМИР МАНОЈЛОВИЋ
(1947-2014)

Шаховски савез Србије са изузетним жаљењем саопштава јавности да је 03. маја 2014. године у Београду, у 68. години преминуо потпредседник Шаховског савеза Србије мр Селимир Манојловић.

Мр Селимир Манојловић је рођен 18. марта 1947. године у селу Драгијевица, код Осечине. Електротехнички факултет (одсек за електронику и телекомуникације) завршио је у Бањалуци и магистрирао на Електротехничком факултету (катедри за аутоматику) у Београду. Предавао је на Електротехничком факултету Универзитета у Београду и Електротехничком и машинском факултету у Источном Сарајеву. Пре функције помоћника градоначелника Ваљева, био је директор у неколико предузећа: ЈКП "Водовод" Ваљево, Фабрици сточне хране "Унип" Ваљево, Ваљевској пивари, Научно-истраживачком центру Холдинг корпорације "Крушик" Ваљево. У предузећу "Крушик - Наменска" био је водећи и главни конструктор, као и технолог за конструкцију вођених и самонавођених ракета. Руководио је службом за аутоматизацију процеса у Рударско-топионичарском басену Бор - фабрици Флатација бакра Бор.

Више од 30 година је истакнути шаховски радник. Био је члан Шаховског клуба "Крушик" из Ваљева. Значајно је допринео стварању услова за развој шаха у Ваљеву, посебно стварајући финансијске и просторне услове Ваљевском шаховском клубу и Шаховском клубу "Крушик - Ваљево". Организатор је више значајних шаховских турнира, био је и председник Шаховског савеза централне Србије. Смрт га је задесила на месту потпредседника Шаховског савеза Србије.

Шаховски савез Србије

11000 БЕОГРАД, ул. Нушићева 25/II, Тел: +381 11 3222 447, Тел/Факс: +381 11 3222 448, e-mail: cs_sah@verat.net
Copyright © 20
06 Шаховски савез Централне Србије