English Српски
ПОЧЕТНА


АНТОАНЕТА СТЕФАНОВА ПОСЕТИЛА НИШ

Ниш, 28. новембар 2015.

Вест објављена на www.chessdom.com

У циљу промовисања шаха међу младим девојкама 10. Светска шампионка велемајстор Антоанета Стефанова посетила је 28. новембра 2015. године Ниш. Покровитељ ове посете била је Комисија ФИДЕ за женски шах, а технички организатори су били Шаховски савез Централне Србије, Шаховски савез Нишавског округа, Шаховски савез града Ниша и Чесдом (chessdom.com).

Једнодневни програм је обухватио пријем у градској кући града Ниша, једночасовно предавање и симултанку са 20 талентованих девојака из Ниша и Пловдива.

Пријем код градског секретара за спорт
Предавање

У разговору са градским секретаром за спорт Миланом Пешићем, Стефанова је истакла да је веома срећна што је посетила Ниш и што је у могућности да подржи акцију којом ће више девојака заиграти шах. Са друге стране, градски секретар је задовољан чињеницом да ће посетиоци моћи да се упознају са савременим токовима шаховског тренинга и рада и изразио је наду да ће у наредном периоду Ниш посетити и други врхунски шахисти.

Игор Лукић, Бранислав Шухартовић, Драгана Симић и Антоанета Стефанова
Горан Урошевић и Антоанета Стефанова

Предавање које је одржала Стефанова у препуној сали хотела је било "Како победити светске шампионе". Након предавања уследила је симултанка на 20 табли. Учествовало је 19 девојака из Ниша и као специјални гост Викторија Радева из Пловдива. Први потез је повукао конзул Бугарске Атанас Крстин.

Повлачење првог потеза - Атанас Крстин
Аца Селтик и Драгана Симић

На догађају је био присутан и Аца Селтик, велики љубитељ шаха.

Фото галерија
28. новембар 2015.


11000 БЕОГРАД, ул. Нушићева 25/II, Тел: +381 11 3222 447, Тел/Факс: +381 11 3222 448, e-mail: cs_sah@verat.net
Copyright © 20
06 Шаховски савез Централне Србије